pondelok 16. októbra 2017

Prvé mimoriadne sedenie: Chrám sv. Vojtecha

(RPG Slezina, 14. október 2017)

Slávnosti vína na sviatok sv. Uršuly, Modra, September 1673

Vo vnútornej chronológii našej kampane toto sedenie nasleduje po dobrodružstve nešťastníkov uniknuvších z Pekla v Žilách Zeme (p. aj časovú os kampane), ale bolo úplne prvým, na ktorom sa Divné Hornouhorsko (ešte s trocha nešikovným a komplikovaným systémom) hralo.

Jeseň je tento rok krásna. Dlhé slnečné dni, vôňa kvetov, naliate strapce vína a sýte, bohaté farby listov akoby sa vysmievali ľudskému utrpeniu. Nivočiace bandy Turkov, bieda a krutosť šľachty aj cirkvi, každodenná neistota a rovnako otázna budúcnosť sa vpísali zrobeným ľuďom do prázdnych tvárí, do prázdnych komôr a do prázdnych lôžok, kde spávali ich blízki. Aj preto sa na uršulínske vinobranie v Modre stretávajú ľudia z celého kraja, aby pri poháriku mladého vína, hudbe a tanci na chvíľu zabudli na strasti pozemského života. Tu sa pod strechou z viniča a pri pariacej sa mise pečeného prasaťa pri jednom stole v krčmičke U zlatého vajca stretnú postavy... a po hrejivom večere sa zobudia do krutého a sychravého rána. Toto krátke dobrodružstvo ich zavedie do blízkej Dubovej viesky s jej kostolom sv. Vojtecha, poznamenanom nedávnym hrôzostrašným zločinom...
Osoby a obsadenie:
  • Vitus Polónyi, maďarský učenec/alchymista, ktorému sa nechce študovať (hraný Alef0m)
  • Stanislav Schiffmann, miestny ozbrojenec/psiar, neznaboh s vlkodlačou krvou a veľkým strážnym vlčiakom (hraný Jankou)
  • Žigmund Švec, moravský šľachtic, ozbrojenec, ktorý okúsil pracovať aj ako prevozník, a jeho lancknecht Vítězslav Slivka, milovník mačiatok ale ináč kruťas ako sa patrí (hraný Antharonom)
  • Boleslaw "Bolek" Bogucki, poľský ozbrojenec (bitkár) s neúspešnou predchádzajúcou dráhou v staviteľskom učení (hraný Bubákom)
  • Mikuláš Séči, maďarský vojenský prieskumník/zved, slúžiaci v pevnosti Nové Zámky (hraný Charlesom)
Cieľom bolo odohrať "nulté" sedenie, teda spustiť udalosti, ktoré zanechajú trvalú stopu na prostredí a s ktorými sa budú neskôr stretávať ďalšie skupiny hráčov. Zároveň bolo cieľom otestovať pravidlá vo fáze finalizácie a dostať odozvu a návrhy na ďalšie dopracovanie.

Získaná skúsenosť:
  1. Za získané poklady (t.j. za krádež): 336 XP (pokiaľ by sa Žigmund podelil rovným dielom s ostatnými)
  2. Za porážanie protivníkov (t.j. za vraždy): 52 XP každý (ráta sa aj lancknecht, ktorý individuálny podiel znížil, aj keď sa do boja až tak aktívne nezapojil)
  3. Za nepriazeň osudu: na Žigmunda dýchla smrť, prežil zranenie (100 XP), Mikuláš a Bolek neuspeli v hode na záchranu (25 XP)
  4. Za cestovanie: všetci v priebehu sedenia precestovali ca. 18 km (18 XP)
  5. Za zážitky a ciele: konfrontácia s nadprirodzenou bytosťou (100 XP), nájdenie vzácneho artefaktu (150 XP)
  6. Za roleplaying: Mikuláš 200 XP, Bolek, Žigmund a Stanislav 150 XP, Vitus 100 XP
Spolu, po zarátaní individuálnych bonusov na XP: Mikuláš 925 XP (potrebuje 1.500), Vitus 794 XP (potrebuje 2.500), Bolek 914 XP, Stanislav 846 XP, Žigmund 831 XP (všetci potrebujú 2.000)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára