nedeľa 17. novembra 2019

Hexcrawl v Hornouhorsku, časť I. - mapa

Ako je zrejmé z posledného zápisu (15. sedenie), postavy vyrážajú na výpravu proti Turkom, prenasledované nezničiteľnou sochou čierneho kamenného kráľa. Aj kvôli tomu, že sa nám mení záber hry (teda z dungeon crawlu s voľným cestovaním na klasickejší hex crawl), máme teraz niekoľkotýždňovú pauzu, kým nachystám nové obsahy.

Prvým a najpodstatnejším je mapa. Experimentujem s mapou, ktorú vyhotovil v roku 1679 švédsky kartograf Nicolas Svanson. (Originál mapy je v súčasnosti uložený v zbierkach švédskeho zámku Skokloster, ležiacom pri jazere Mälaren južne od Uppsaly.)


Neviem, či sa osvedčí veľkosť hexov, ktoré som na mapu položil (priemer hexu je približne 15 až 18 km). Mapa zachytáva napríklad nasledujúce mestá:

B4 - Prešporok (Poson - Presburg)
G6 - Kolárovo (Gúta - Gutta)
G7 - Komárno (Komara - Komorn)
H6 - Nové Zámky (Nycastel - Neuhäusel - Érsekújvár)
I3 - Nitra (Nitria - Neutra)
J9 - Ostrihom (Gran - Strigonium)

Práve dokončená komárňanská pevnosť

Záhorie bolo trocha zaostalou provinciou a nie je preto zobrazené veľmi podrobne. V hexe A1 je vidieť Šaštín (Sasin - Sospurg) a v hexe B1 hrad Ostrý kameň (Scharfenstein). V hexe A2 je Plavecký hrad (Detrekw - Blanstein) v majetku Pálfiovcov. Pernek by bol asi v západnej časti hexu A3.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára